Hoe ziet je ideale haar routine eruit met haarproducten zonder sulfaten, parabenen en siliconen?

Stel je voor: het is maandagochtend en je staat voor de spiegel, klaar om je dag te beginnen. Maar terwijl je naar je reflectie kijkt, zie je hetzelfde oude verhaal: pluizig haar dat alle kanten op staat, gebrek aan volume en een algehele uitstraling die ver verwijderd is van de glanzende lokken die je voor ogen had. Het is alsof je haar een eigen agenda heeft.

In die momenten van frustratie komt de gedachte op: misschien is het tijd om je haarroutine eens grondig onder de loep te nemen.

En als je toch bezig bent, waarom zou je dan niet overstappen op organische haarstylingsproducten? Want als er iets is dat je haar verdient, is het wel de liefdevolle verzorging en de natuurlijke ingrediënten die het gezond en stralend maken.

Het reinigen van je haar

Het reinigen van je haar is niet alleen een belangrijke (dagelijkse) taak, maar het vormt ook de basis voor een gezonde en stralende haardos. Het kiezen van de juiste shampoo en het perfectioneren van je wasroutine zijn slechts enkele stappen die je kunt nemen om je haarroutine nieuw leven in te blazen.

Juiste shampoo kiezen:

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de keuze van de juiste shampoo. Maar hoe kun je door de zee van ontelbare opties de perfecte match te vinden voor jouw haartype?

Met zoveel shampoos die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om de shampoo te vinden die aan al je behoeften voldoet.

Bij ons hanteren we een belangrijk principe: we adviseren alleen shampoos die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals sulfaten, parabenen en siliconen. Deze schadelijke stoffen kunnen je haar beschadigen en je hoofdhuid irriteren, waardoor ze niet passen in een gezonde haarroutine.

Gelukkig biedt A-Line een scala aan organische shampoos, zoals de Organic Shampoo Balance voor normaal tot vet haar, en de Organic Shampoo Moisture voor droog en beschadigd haar. 

Organic Shampoo Balance versus Organic Shampoo Moisture

De Organic Shampoo Balance, met zijn bamboe extracten, biedt een uitgebalanceerde reiniging en voeding zonder het haar te verzwaren. Het is ideaal voor normaal tot fijn haar, waarbij het zowel de hoofdhuid kalmeert als het haar verzorgt. Deze shampoo is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën of gevoeligheden vanwege de kalmerende werking van kamille.

Aan de andere kant is de Organic Shampoo Moisture ontworpen voor diepe hydratatie en voeding. Boordevol organische oliën en extracten, biedt deze shampoo een intense verzorging voor kwetsbaar, gekleurd, ontkleurd en droog haar. Het zachte schuim en de tarwe extracten helpen het haar te herstellen en op te bouwen, terwijl de shampoo de hoofdhuid zachtjes verzorgt.

Kortom, terwijl de Balance Shampoo zich richt op het bereiken van een perfecte balans tussen reiniging en voeding, biedt de Moisture Shampoo een diepe hydratatie voor haar dat extra voeding en herstel nodig heeft.

Wasroutine perfectioneren

Nu je de perfecte organische shampoo hebt gekozen, is het tijd om je wasroutine te perfectioneren. Volg deze stappen voor een optimaal resultaat:

Stap 1) Nat maken en aanbrengen

Begin met het nat maken van je haar met warm water om de haarschubben te openen. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid shampoo aan op je handpalmen en masseer het zachtjes in je hoofdhuid met je vingertoppen.

Concentreer je op de hoofdhuid, waar vuil, olie en productresten zich ophopen, en werk de shampoo door de lengtes en uiteinden van je haar.

Stap 2) Spoelen

Spoel de shampoo grondig uit met warm water totdat alle resten zijn verwijderd. Let erop dat er geen shampoo achterblijft om irritatie te voorkomen.

Stap 3) Nabehandeling

Gebruik na het wassen een conditioner om je haar te hydrateren en te voeden. Kies voor een organische conditioner voor een natuurlijke verzorging zonder schadelijke stoffen.

Frequentie van wassen: hoe vaak haar wassen?

De frequentie van het wassen hangt af van je haartype, levensstijl en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om je haar om de dag of om de paar dagen te wassen om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet te strippen.

Extra tips van de kapper

  • Gebruik lauw water in plaats van heet water om je haar te wassen om uitdroging te voorkomen.
  • Masseer je hoofdhuid tijdens het wassen. Dus wees een beetje lief voor jezelf, wat tegelijkertijd helpt bij het wassen
  • Probeer eens in de zoveel tijd een detox behandeling met een clarifying shampoo om opgebouwde productresten te verwijderen en je haar een frisse start te geven. Let op, dit is niet nodig als je organische haarproducten van A-LINE gebruikt.

Conditioner

Na het reinigen van je haar is het belangrijk om het te voorzien van de nodige voeding en hydratatie. Conditioneren is daarom een stap in je haarroutine die je niet mag overslaan.

Het verzacht je lokken, hydrateert en beschermt tegen beschadiging. Met de juiste conditioner kun je droogheid en klitten verminderen, waardoor je haar gezond, glanzend en gemakkelijk te stylen blijft.

Waarom conditioneren?

Conditioners bevatten ingrediënten die je haarschubben afsluiten, waardoor vocht wordt vastgehouden en je haar gehydrateerd blijft.

Dit is vooral belangrijk voor mensen met droog, beschadigd of chemisch behandeld haar, omdat deze haartypes meer vocht nodig hebben om gezond te blijven. Bovendien helpt conditioneren om de schubbenlaag van je haar te verzegelen, waardoor het glad en glanzend wordt en minder vatbaar is voor breuk en gespleten punten.

Check de ingrediënten van conditioners

Het is belangrijk om bewust te zijn van de ingrediënten die in standaard conditioners zitten die je in de schappen van drogisterijen vindt. Veel van deze conditioners bevatten schadelijke stoffen die je haar (op de lange termijn) kunnen beschadigen.

Check daarom altijd de achterkant van de fles en lees de ingrediënten.

Enkele van deze schadelijke stoffen zijn:

  • Sulfaten (Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate): Deze agressieve reinigingsmiddelen worden vaak toegevoegd om schuim te creëren en vuil te verwijderen. Ze kunnen echter je haar en hoofdhuid uitdrogen en irriteren, wat kan leiden tot jeuk, roos en een gevoelige hoofdhuid. Je kunt sulfaten herkennen aan namen zoals "Sodium Lauryl Sulfate" of "Sodium Laureth Sulfate" op de ingrediëntenlijst.

  • Parabenen (Methylparaben, Propylparaben): Parabenen worden gebruikt als conserveermiddelen om de houdbaarheid van producten te verlengen. Ze kunnen echter hormoonverstorend zijn en worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder allergische reacties, huidirritatie en hormonale onevenwichtigheden. Kijk op de ingrediëntenlijst naar namen zoals "Methylparaben" en "Propylparaben" om parabenen te identificeren.

  • Siliconen (Dimethicone, Cyclomethicone): Siliconen worden toegevoegd aan conditioners vanwege hun gladmakende en glansversterkende eigenschappen. Hoewel ze je haar direct een zacht en glad gevoel kunnen geven, kunnen ze zich ook ophopen op je haar en hoofdhuid, waardoor het zwaar en futloos wordt en de natuurlijke ademhaling van je hoofdhuid wordt belemmerd. Zoek naar ingrediënten zoals "Dimethicone" en "Cyclomethicone" om siliconen te herkennen.

Het vermijden van deze schadelijke stoffen is helpt voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Kies daarom voor organische conditioners, zoals die van A-LINE, die vrij zijn van sulfaten, parabenen en siliconen, en die je haar op een natuurlijke en veilige manier voeden en hydrateren.

Welke organische conditioner kiezen?

Kies voor organische conditioners zoals de Organic Moisture Cream, die speciaal zijn samengesteld met natuurlijke ingrediënten om je haar te voeden en te hydrateren.

Deze conditioner is rijk aan voedende oliën en extracten die diep in je haar doordringen, waardoor het zacht, soepel en veerkrachtig blijft. Bovendien is het vrij van sulfaten, parabenen en siliconen, waardoor het veilig is voor dagelijks gebruik en geschikt is voor alle haartypes.

Naast traditionele conditioners kun je ook kiezen voor een leave-in conditioner zoals de Organic Leave-in Conditioner van A-LINE. Deze lichte formule ontwart je haar en biedt langdurige hydratatie zonder het te verzwaren. Ideaal voor drukke ochtenden of voor onderweg, laat deze conditioner je haar zacht, glanzend en gemakkelijk doorkambaar achter, de hele dag door.

Hoe conditioner te gebruiken?

Breng na het reinigen een ruime hoeveelheid van de Organic Moisture Cream aan op de lengtes en uiteinden van je haar. Masseer de conditioner zachtjes in je lokken, van de wortels tot de punten, en laat het enkele minuten intrekken voor een diepe hydratatie. Spoel de conditioner vervolgens grondig uit met warm water en geniet van de zijdezachte textuur en glans van je haar.

Verstevigen en stylen

We willen allemaal dat ons kapsel er op z'n best uitziet. Of je nu naar je werk gaat, een romantische date hebt of gewoon een avondje uit met vrienden.

Versteviging is daarbij vaak nodig om ervoor te zorgen dat ons haar de hele dag door in model blijft en er verzorgd uitziet.

Stylen is niet geheel onbelangrijk omdat het je de mogelijkheid biedt om je haar de gewenste vorm, textuur en uitstraling te geven, waardoor je zelfvertrouwen en uitstraling een boost krijgen.

Organische haarstylingproducten kiezen

Het selecteren van de juiste stylingproducten is nodig om je haar de gewenste stevigheid, textuur en glans te geven.

Met organische stylingproducten kun je niet alleen je haar in model brengen, maar ook je hoofdhuid verzorgen, waardoor je haar gezond blijft en er stralend uitziet.

Hier zijn enkele opties voor organische stylingproducten die je haar verstevigen en stylen:

Organic Foaming Mousse De Organic Foaming Mousse is een veelzijdig stylingproduct dat je haar volume, textuur en stevigheid geeft zonder het te verzwaren.

Deze mousse is vrij van drijfgassen en bevat natuurlijke ingrediënten die je haar voeden en beschermen. Breng de mousse aan op handdoekdroog haar en verdeel gelijkmatig vanaf de haaraanzet tot aan de punten voor een gelijkmatige styling.

Styling Cream De Styling Cream is een hydraterende en verstevigende crème die geschikt is voor zowel droog als vochtig haar.

Deze crème geeft je haar flexibele hold en polijst het haar voor een gladde en glanzende afwerking. Breng de crème aan op droog haar voor meer stevigheid en op vochtig haar voor extra hydratatie en textuur.

Flaxseed Gel Speciaal ontwikkeld voor krullend haar, is de Flaxseed Gel een alcoholvrije stylinggel die je krullen bundelt en definieert voor een bouncy en veerkrachtige look.

Gemaakt van 100% lijnzaadgel, hydrateert en verstevigt deze gel je krullen zonder ze uit te drogen of te verzwaren. Breng de gel gelijkmatig aan op vochtig haar en style zoals gewenst voor prachtig gedefinieerde krullen.

Salt Spray Heb je fijn haar en wil je meer volume? De Salt Spray (zoutspray) is je beste vriend.

Spray deze op vochtig haar, vooral bij de haaraanzet, voor extra textuur en volume. De zouten in de spray zorgen voor grip en volume, terwijl natuurlijke ingrediënten je haar hydrateren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Combineren om te leren

Combineer organische stylingproducten naar wens voor een gepersonaliseerde look die past bij jouw haartype en gewenste stijl. Of je nu gaat voor volume, krullen, of een gladde look, met de juiste stylingproducten zonder schadelijke chemicaliën kun je elke dag stralen met gezond en prachtig haar.

Jouw haarroutine, onze zorg

In dit artikel hebben we een poging gedaan om een gezonde haarroutine te schetsen en de voordelen van het gebruik van organische haarproducten uit te lichten.

Van het reinigen met de juiste shampoo tot het hydrateren met organische conditioners en het stylen met natuurlijke stylingproducten.

Maar lang verhaal kort, wij begrijpen we dat elk haartype uniek is en speciale aandacht verdient. Daarom bieden we niet alleen een breed scala aan organische haarverzorgingsproducten, maar staan we ook klaar om persoonlijk advies te geven in onze kapsalon.